rovatok

 

rovatokk.pnghetiprogi.jpg

hgg_1.jpg

Polopartner

cooltext138575192278944.png

bannercsere.bmp

Crazy Hardware Blog

Őrült, hihetetlen,meglepő, és nem mindennapi számítástechnikai cuccok, jelenségek,megoldások,programok, minden ami eltér a megszokott megoldásoktól.

HTML doboz

top10.bmp

Top 5

  1. Milyen gépet vegyek a gyereknek? 1. részHamarosan itt a karácsony, a gyermekes családoknál bizonyára felmerül a címben feltett kérdés. A döntés megszületett a gyerek számítógépet/laptopot fog kapni karácsonyra. Jó de milyet? Használtat vagy...
  2. Luxus PC asztalBár egy igazi kocka számára a legfontosabb maga a technika, azaz a PC (vagy a konzol), az sem mindegy, hogy milyen környezetben használjuk imádott gépünket. A RedHarbinger régóta várt luxus PC...
  3. Chassis intruded! Fatal error... system haltedAhogy ígértem (egy nappal azért később) írnék kicsit részletesebben a gép bajáról. Teszem mindezt okulás gyanánt kedves olvasók, hogy a későbbiekben ti már ne essetek ugyanebbe a hibába. Na szóval...
  4. Ezekkel játszottunk anno... 1. részHa 1980 és 85 között születtél, akkor ismerős dolgokkal fogsz találkozni, talán még játszottál is némelyikkel. Természetesen anno is ontotta a játékipar a jobbnál jobb játékokat, így volt mivel...
  5. A világ legdrágább egere...Uralma természetesen nem tarthat sokáig, de jelenleg ez a 27 ezer dodós egér a legdrágább. Jó sok kő van rajta, természetesen, meg némi fehér arany. Az egér készítői nem vacakoltak, hiszen a "The...

HTML doboz

cooltext138574923533582.png

HTML doboz

cooltext138575432058441.png

HTML doboz

cooltext138575192278944.png

bannercsere.bmp

Hirdetések

gruppen_160x600a_hu.jpg

   napfeny_uj_120x60.jpg

mutumalacblogja_b.png

 Minden, ami légzsákos kabát, mellény, dzseki, motoros ruha, lovas légzsák - magyar találmány

 banner_180x150_v4.png

 starbug - Tudomány, sztárok, érdekességek

 

 

Cégkatalógus

 

bestoff_allo_nagy.jpg

 

 

 malha.bmp

Suli-Soft-Design - honlapok összeállítása és akadálymentesítése, bannerek és iskolai ügyviteli programok készítése, informatikai oktatás és tanácsadás

Kattanj.hu  Webgalamb E-Mail Marketing és Hírlevél Szoftver

 

 

Címkék

a (61) billentyűzet (61) computer (260) egér (49) és (25) facebook (36) fail (81) funny (32) gamer (46) internet (30) játék (56) laptop (103) masina (71) modding (134) monitor (37) mouse (30) napi (66) pc (114) pendrive (34) poén (219) retro (38) sufni (61) számítógép (270) telefon (26) tuning (111) usb (86) vicc (237) videó (34) windows (40) Címkefelhő

HTML doboz

look-down.gif

HTML doboz

cooltext138575926687327.png

Utolsó kommentek

Online

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kapcsolat

Számítógépszerviz-teszt

2011.08.03. 15:04 - CrazyHardware

Címkék: teszt számítógép szerviz

A pcdoki.hu oldal közzé tette, a számítógép szerviz teszt eredményét amelynek aktív alanya voltak ők is és bizony előkelő helyen végeztek. Az alap szituáció a következő volt: "Számítógépszervizeket teszteltünk egyszerű hardverhibával, véletlenszerűen választottunk ki nyolc szolgáltatást. Négy szervizt hívtunk házhoz, és négyhez elvittük a hibás pc-t. A teszthez két könnyen rekonstruálható hibával tettük működésképtelenné a számítógépet: a power gomb vezetékét átkötöttük az alaplap egy másik pontjára, és kilazítottuk a memóriát. Ezután tárcsáztuk a szervizt, majd szomorúan közöltük, most értünk haza a nyaralásból, próbáljuk bekapcsolni a gépet, de a tünet: se kép, se hang" Ha gondod lenne a géppel, és esetleg már be is pötyögted a google keresőbe a "számítógép szerviz" szavakat előtte mindenképpen olvasd végig a most következő cikket, hogy lásd melyik cég korrekt, és bizony melyiktől várhatsz egy zsíros átvágást! 

T - com Szuperszerviz

Elrontjuk

A szuperszerviz valóban szuper, profi és gyors, a bejelentés után két órával újra muködik a számítógép. A T-com szervize egyszerubb esetekben távsegítséget alkalmaz, de a se kép, se hang tünetre a helyszíni javítást ajánlja a 1722-es telefonszámon elérheto ügyfélszolgálat. A kiszállás díja 5000 forint, és ha az ügyfél úgy gondolja, kérhet átalánydíjas javítást, ami két óra idotartamig bruttó 16 000, három órára bruttó 20 000 forint. Nekünk ez soknak tunik, úgyhogy nem kérjük.

Két T-com-pólós szerelo érkezik (a névjegyen “szakérto” áll), az egyik elemlámpával vizsgálja az alaplapot, a másik értelmesen néz. Húsz perc után közlik, hogy ebbe a gépbe valaki belenyúlt, ugyanis át van kötve a powergombhoz tartozó vezeték, és a RAM is lötyög. Mi döbbent arcot eroltetve eloadjuk az ilyen esetre kigondolt kerettörténetet: egy ismeros vigyázott a lakásra, amíg mi nyaraltunk, talán o nyúlhatott a gépbe. A szakértok egyetértoen bólogatnak, majd közlik, hogy ilyen kis hiba miatt csak a kiszállási díjat számítják fel, és még egy hutomágnest is kapunk ajándékba a mentok, a tuzoltók, a rendorség és a T-com Szuperszerviz telefonszámaival. Fizetnünk késobb kell, a díjat hozzácsapják a következo T-com-telefonszámlához. Másnap egy kedves hang visszahív, hogy a javítás óta is minden rendben van-e a géppel, és hogy tetszett-e a szolgáltatás. Tetszett.

Szakszeruség: 5

Udvariasság: 5

Gyorsaság: 4

Ár: 5000 forint

Szubjektív: profi és pontos

Jaby Számítógép Szervize

Jabyra animgifektol hemzsego vicces webje miatt esik választásunk, ahol “mezei halandóknak” ajánlja szolgáltatását. Pontosan érkezik, majd háromnegyed órát viaskodik a tesztgéppel, folyamatosan kommentálja a látottakat, ami egyfelol nagyon hasznos, másfelol igen szórakoztató. “Most engem tesztelsz, vagy ez valami vicc?” - kérdezi húsz perc után, amikor rájön, hogy a powergomb vezetéke rossz helyre van dugva. Valahogy kimentem magam (ezúton is elnézést a füllentésért), és élvezettel hallgatom, ahogy Jaby elmondja, hogyan vágna át, ha nem lenne korrekt. “Szerencséd van, hogy engem hívtál, mert más azt mondaná, hogy tápegységhiba, visszakötné a powergombot, kifizettetne veled egy új tápot, ami olyan hatezer forint, és elvinné a tiédet” - mondja, majd újabb húsz perc után aztán a kilazított RAM-modult is a helyére illeszti. 7200 forint lenne a kiszállás és a munkadíj, mondja, majd az egyszeru munkára hivatkozva végül hatezer forintot kér.

Szakszeruség: 4

Udvariasság: 5

Gyorsaság: 3

Ár: 7200 helyett 6000 forint

Szubjektív: szórakoztató, Gazdagrétre és Budaörsre ingyenes a kiszállás, viszont a szolgáltatás a drágábbak közé tartozik.

Ido és számla

Ha keveset akar fizetni, spórolja meg a kiszállási díjat, és vigye be a szervizbe a gépét. Ha házhoz hívja a szerelot, elofordulhat, hogy tízperces munkáért hatezer forintot kell fizetnie. Viszont ha kevés az ideje, áldozzon a felárra, a helyszíni javítás ugyanis nagyságrendekkel gyorsabb. A számítógépszervizek nem különböznek számlázási szempontból a többi szervizszolgáltatástól. Ha számlát szeretne, jelezze az elozetes telefonos egyeztetéskor, máskülönben elofordulhat, hogy a szerelo véletlenül “otthon felejti” számlatömbjét.

PC ambulance

A PC ambulance munkatársa Hatvanból utazik a budapesti riasztásra, mégis pontosan érkezik. Negyed óra vizsgálódás után kérdezi, hogy belenyúlt-e valaki a gépbe, mire én újra eloadom az “ismeros lakott nálam, biztos az volt”-szöveget. A PC ambulance szereloje valószínuleg megsajnálja az ismerost, mert azt mondja: “nem akarok viszályt szítani, nem biztos, hogy belenyúltak, úgy tunik inkább, hogy csak a BIOS vacakolt”, és eltitkolja elolem az átdugott vezetéket és a kilazított memóriát is. Végül a javításért csak az ötezer forintos kiszállási díjat kéri el, amibe a félóra munka díja is beletartozik.

Szakszeruség: 4

Udvariasság: csillagos 5

Gyorsaság: 5

Ár: 5000 forint

Szubjektív: annyira udvarias, hogy még a baráti viszályt is menedzseli.

Pcdoki.hu

Pcdoki mind közül a leggyorsabb, pontosan öt perc kell neki, hogy mindkét hibát kijavítsa. Az elozetesen egyeztetett kiszállási idopontot utóbb telefonon négy órával késobbre próbálja módosítani, de mivel az nem alkalmas nekünk, végül húszperces késéssel, de megérkezik az eredetileg megbeszélt idopontban. A Pcdoki annyiban becsapós, hogy bár weboldalán ingyenes kiszállással hirdeti magát, az érkezéstol számított minden megkezdett óráért nettó hatezer forintos díjat számít fel. “Sajnálom, hogy egy tízperces munkáért el kell kérnem hatezer forintot. Szerintem fizettesse ki az ismerosével, aki vigyázott a lakásra, mert ebbe a gépbe egészen biztosan belenyúlt” - szabadkozik munkatársuk.

Szakszeruség: 5

Udvariasság: 5

Gyorsaság: csillagos 5

Ár: 6000 forint

Szubjektív: a legrutinosabb és egyben az egyik legdrágább.

Bluefish Computers

Az otthoni javítás után fogtuk a pc-t, és elindultunk vele a fovárosban. Négy napja adtuk be tesztgépünket a Bluefishhez, amikor telefonon értesítenek bennünket, hogy a gép azért nem indul, mert hiányzik belole a memória. Szívesen kicserélik hétezer forintért, ha kérjük, mondják. Nem kérjük, inkább elindulunk kideríteni a rejtélyt, hova tunt a memória, ami a szervizelés elott a gépben volt. Az üzletben közlik velünk, hogy valaki babrált a géppel, át van kötve a powergomb vezetéke, ráadásul úgy tunik, a babráló kivette a RAM-modult is. Nem fedjük fel magunkat, naiv ábrázattal érdeklodünk, minden megvan-e a gépben, mert félünk, hogy a lakásra vigyázó ismeros a winchestert vagy más, a memóriánál értékesebb alkatrészt is eltulajdonított.

Mivel a tesztgépünket “javító” Bluefish-munkatárs nem emlékszik, hogy javítás közben látott-e a gépben winchestert, kollégája jelenlétünkben újra felnyitja a pc-t. A gépben látszatra minden alkatrész a helyén van, sot azonnal észrevesszük, hogy a “hiányzó” RAM-modul a gép alján kuksol - feltehetoen a lazítás és a szállítás következményeként esett ki. Ezek szerint a figyelmetlen informatikus nem vette észre. Örömkönnyekkel küzdve fizetjük ki a háromezer forintos alkatrész-diagnosztikai díjat, elátkozzuk magunkat előítéletes gondolatainkért és rádöbbenünk: mégis ez minden világok legjobbika.

Szakszerüség: 1

Udvariasság: 2

Gyorsaság: 3

Ár: 3000 forint

Szubjektív: figyelmetlen, lassú szolgáltatás.

Bluefish - Budapest, Teréz krt. 47.

Mistral Computerworld

A Mistral Váci úti üzletének egyik munkatársa az átvétel után megkér bennünket, várakozzunk, amíg ellenorzi a tápegységet. Miután kiderül, hogy a táp rendben van, tíz perc vizsgálódás után muködoképessé teszi a gépet, és elmagyarázza a laza RAM és a powervezeték jelentoségét. Ezer forintot fizetünk, és még számlát is kapunk róla.

Szakszeruség: 5

Udvariasság: 4

Gyorsaság: 5

Ár: 1000 forint

Mistral - Budapest, Váci út 60.

Acomp a computerbolt

Az Acomp az egyetlen a nyolc szolgáltatás közül, amely annyira csekélynek ítéli a hibát, hogy ingyenesen megjavítja számítógépünket. A gyorsaság azonban ebben a tesztben nem erossége a cégnek, egy szerdai napon adjuk be a “se kép se hang” tesztgépet a szervizbe, és a rákövetkezo keddig nem kapunk értesítést. Utóbb a szervizben azt állítják, sms-ben üzentek, hogy készen van a gép. Az említett sms nem érkezett meg.

Szakszeruség: 5

Udvariasság: 2

Gyorsaság: 2

Ár: ingyenes

Szubjektív: komor kiszolgálás, ám maximálisan korrekt szolgáltatás

Acomp - Budapest, Róbert Károly krt. 68.

IQ Network

Az IQ Networkben az a jó, hogy az üzlet egybe van építve egy horgászbolttal, így ha valaki csalit akar venni, egyszerre intézheti a pc-javítással. Az IQ Networkben nem adnak igazoló papírt az átvett konfigurációról, egy matricát ragasztanak a gépre az ügyfél nevével és telefonszámával. A pc leadásakor rákérdezünk, nem adnak-e mégis valamilyen igazoló papírt, amivel a javítás után átvehetjük tulajdonunkat, válaszként a szerviz munkatársa nevetve feltételezi, hogy nem bízunk meg benne eléggé. Nem erosködünk tovább, így végül nem is kapunk átvételi elismervényt. Az IQ Network a tesztgép beadását követo napon készül el a javítással, a telefonban titokzatosan annyit közölnek, hogy nehezen jöttek rá a hibára, a díj viszont még így is belefér a kétezer forintos alapszervizdíjba. Az átvételkor elmagyarázzák, a pc azért nem indult, mert valaki átkötötte a powergombot és kilazította a memóriát.

Szakszeruség: 5

Udvariasság: 3

Gyorsaság: 4

Ár: 2000 forint

Szubjektív: a legviccesebb szervizhelyszín

IQ Network - Budapest, József krt. 59-61.

Forrás: Index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://crazyhardware.blog.hu/api/trackback/id/tr233122935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása