rovatok

 

rovatokk.pnghetiprogi.jpg

hgg_1.jpg

Polopartner

cooltext138575192278944.png

bannercsere.bmp

Crazy Hardware Blog

Őrült, hihetetlen,meglepő, és nem mindennapi számítástechnikai cuccok, jelenségek,megoldások,programok, minden ami eltér a megszokott megoldásoktól.

HTML doboz

top10.bmp

Top 5

  1. Milyen gépet vegyek a gyereknek? 1. részHamarosan itt a karácsony, a gyermekes családoknál bizonyára felmerül a címben feltett kérdés. A döntés megszületett a gyerek számítógépet/laptopot fog kapni karácsonyra. Jó de milyet? Használtat vagy...
  2. Luxus PC asztalBár egy igazi kocka számára a legfontosabb maga a technika, azaz a PC (vagy a konzol), az sem mindegy, hogy milyen környezetben használjuk imádott gépünket. A RedHarbinger régóta várt luxus PC...
  3. Chassis intruded! Fatal error... system haltedAhogy ígértem (egy nappal azért később) írnék kicsit részletesebben a gép bajáról. Teszem mindezt okulás gyanánt kedves olvasók, hogy a későbbiekben ti már ne essetek ugyanebbe a hibába. Na szóval...
  4. Ezekkel játszottunk anno... 1. részHa 1980 és 85 között születtél, akkor ismerős dolgokkal fogsz találkozni, talán még játszottál is némelyikkel. Természetesen anno is ontotta a játékipar a jobbnál jobb játékokat, így volt mivel...
  5. A világ legdrágább egere...Uralma természetesen nem tarthat sokáig, de jelenleg ez a 27 ezer dodós egér a legdrágább. Jó sok kő van rajta, természetesen, meg némi fehér arany. Az egér készítői nem vacakoltak, hiszen a "The...

HTML doboz

cooltext138574923533582.png

HTML doboz

cooltext138575432058441.png

HTML doboz

cooltext138575192278944.png

bannercsere.bmp

Hirdetések

gruppen_160x600a_hu.jpg

   napfeny_uj_120x60.jpg

mutumalacblogja_b.png

 Minden, ami légzsákos kabát, mellény, dzseki, motoros ruha, lovas légzsák - magyar találmány

 banner_180x150_v4.png

 starbug - Tudomány, sztárok, érdekességek

 

 

Cégkatalógus

 

bestoff_allo_nagy.jpg

 

 

 malha.bmp

Suli-Soft-Design - honlapok összeállítása és akadálymentesítése, bannerek és iskolai ügyviteli programok készítése, informatikai oktatás és tanácsadás

Kattanj.hu  Webgalamb E-Mail Marketing és Hírlevél Szoftver

 

 

Címkék

a (61) billentyűzet (61) computer (260) egér (49) és (25) facebook (36) fail (81) funny (32) gamer (46) internet (30) játék (56) laptop (103) masina (71) modding (134) monitor (37) mouse (30) napi (66) pc (114) pendrive (34) poén (219) retro (38) sufni (61) számítógép (270) telefon (26) tuning (111) usb (86) vicc (237) videó (34) windows (40) Címkefelhő

HTML doboz

look-down.gif

HTML doboz

cooltext138575926687327.png

Utolsó kommentek

Online

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kapcsolat

Maci vs. Nintendo - Mivel játsszon a gyerek?

2012.02.28. 21:24 - CrazyHardware

Címkék: maci nintendo matchbox lego gyermek wii vs. teszvesz bloggerverseny

Fiatal korom (viszonyítás kérdése 26 év) ellenére határozott véleményem van a témával kapcsolatban. Bár még nem áldott meg a sors gyermekkel, mégis jómagam az "arany közép utat" javasolnám. Vizsgáljuk meg mindkét oldalt:

A hagyományos, játékok mellett több érv is szól, hiszen csecsemő, kisgyermek korunkban ezekkel játszottunk, kinek ne lett volna lego építőkockái, vagy ki ne rakosgatta volna egymásra a műanyag építőkockáit, megteremtve ezzel álmai felhőkarcolóját? Nos szerintem sokunknak okoztak örömet, a maguk egyszerűségével, és ragasztottak oda a játék mellé. Emellett fejlesztették, logikai készségünket, és maximálisan kielégítették mozgásigényünket, gondoljunk csak a felhőtlen labdázás idejére vagy a kedvenc matchbox kisautó versenyekre. Senkinek nem volt szüksége, (és mellesleg igénye sem hiszen messze nem volt ilyen elterjedt a számítógép) a bájtokra, és a gépünk által alkotott virtuális világra. Ezek a játékok a mai fejlett és rohanó világunkban is fontos szerepet kell, hogy kapjanak, gyermekünk egészséges fejlődése érdekében. Mindemellett könnyen, és olcsón beszerezhetünk ilyet akár használtan is így a szülők is örülhetnek.

Nos essék szó a másik oldalról is a "modern játékról". A mai kor gyermeke túlzás nélkül beleszületik a számítástechnika világában. Hányszor halljuk szülőktől, nagyszülőktől, hogy a gyerek vagy unoka már ezt is, azt is tudja a gépen. Saját tapasztalatom is alátámasztja (rokonságom apróbb tagjai), hogy ez így van. Ezzel önmagában még nincs is semmi kivetnivaló. A felelősség, és a döntés joga teljesen a szülők kezében van. Kordában kell tartani gyermekünk számítógépezéssel eltöltött idejét, valamint módját. Manapság számos programmal kiszűrhetjük, a gyerek lelki fejlődésének ártó internetes oldalakat, programokat, és kordában tarthatjuk az gépezéssel töltött időt is.

A játékkonzolok megjelenésével kissé nehezebb a dolog, bár a "kisfiam, kislányom most már eleget játszottál" mondat nem kerül semmibe. A hatalmas üzleti ággá kinövő játékipar egyre ontja magából a játékokat, amelyek korántsem való gyermekünk érzékeny lelki világának. Nem kell messzire menni szó volt már a mafia 2 durva párbeszédeiről is itt a blogon. Brutális játékokról ne is beszéljünk, hiszen az erőszakos, "ölj meg minél több embert" játékoktól roskadozik az áruházak polcai. Ismétlem a hangsúly itt is a szelektáláson van. A szülő természetesen nem veszi meg az ilyen szoftvereket gyermekeinek (nem véletlen a korhatár besorolás sem), így elkerülheti, hogy gyermeke részese legyen a fröcsögő vérrel teli ámokfutásoknak. 

Mind az Xboxot, mind a számítógépet lehet építő jelleggel a gyermek tanulásáért, fejlődéséért vívott harcban az ésszerűség keretein belül csatába hívni. Hogyan? Olyan játékokat veszünk neki, amelyek hasznosak számára, több lehetőség van az erőszakmentes szórakozásra mint azt hinnénk, számos szoftver, játék a csemete fejlődését veszi célba.

Igen jöhet a kérdés, de a gyermek akkor is csak ül, a tévé, gép előtt teljesen eltunyul. Minden szülő joggal fél ettől, de mindez már a múlté. A Nintendo Wii, és az Xbox 360 mellé kifejlesztettek olyan játékvezérlőt, mely mozgásra "kényszeríti" gyermekünket, felállítva őt a kanapéról, székéből. Nem is tehet mást, hiszen a készülék a mozgását érzékelve vezéreli karakterét, így ha virtuálisan is de gyermekünk akár gördeszkázhat, táncolhat, gitározhat, de pingpongtól a teniszig sportolhat a saját szobájában. Így ez az eszköz mindenképp hasznos lehet, mindamellett, hogy igen szórakoztató minden korosztály számára.

És hogy hova fejlődik még a világ? Nos a határ a csillagos ég. Mára már elhomályosulnak a határok a valóság és a virtualitás között, és ez nem feltétlenül rossz. Ismételni tudom magam a legjobb az "arany közép út". Mind két oldal számos pozitívummal rendelkezik, és szükség is van mindkettőre a lényeg az időzítés, mértéktartás, és gyermekünk megfelelően fog fejlődni!

Végül egy érdekességgel zárnám (igen hosszúra sikeredett) bejegyzésem. Mire is alapoztam a  "csillagos ég" kifejezést? Kitűnő válasz a kérdésre az Eyepet játék, amelyben gyermekünk játszótársa egy aranyos majom lesz amivel úgy játszhat mintha csak ott lenne vele egy szobában. Hogyan is néz ez ki, nézzétek meg a videón:


 

Ez a bejegyzés a TeszVesz blogger versenyén indul: www.teszvesz.hu/bloggerverseny Jelentkezz Te is!

A bejegyzés trackback címe:

https://crazyhardware.blog.hu/api/trackback/id/tr794221270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CrazyHardware 2012.03.05. 17:18:15

Ezen bejegyzéssel indultam a blogversenyen így ha tetszett akkor nyomj egy szavazatot kérlek! Előre is köszönöm! Szavazni itt tudsz:
www.teszvesz.hu/bloggerverseny/?activepanel=competitors&comp_blog_id=2701


süti beállítások módosítása